Utdelningsportföljen – Sammanfattning år 2021

Det här inlägget är en sammanfattning om hur utdelningsportföljen har presterat under året. Tyvärr så är portföljen relativt nystartad och inte existerat under hela årets gång. Jag vet inte exakt vilken månad under året jag började bygga ihop utdelningsportföljen eftersom jag har haft andra aktier i mitt ISK-konto tidigare.

Så jag tänkte att vi kör årets sammanfattning ifrån 1 Juli till 27:e December. Det blir en sammanfattning över de senaste 5 månaderna, vilket borde vara ungefär hur länge portföljen har existerat.

Hur har portföljen presterat under 2021 (Senaste 5 månaderna)?

Portföljen har levererat en positiv avkastning på 10,40% de senaste 5 månaderna och det är jag helt klart nöjd med. Det tycker jag är en bra avkastning och är mer än vad börsindexet OMXS30 har avkastat. OMXS30 har under exakt samma period avkastat 5.94%. Så portföljen har slagit index under den här perioden vilket är suveränt och jag håller tummarna att vi fortsätter att slå index även i framtiden.

Eftersom att portföljen är relativt ny-startad och har växt rätt mycket procentuellt varje månad på grund utav nya insättningar så har avkastningen enbart blivit 1670 SEK. Men nästa år kommer att bli mycket mer intressant nu när det börjar ta lite mer fart i portföljens utveckling.

Utdelningar

Som tidigare nämnt har vi inte erhållit avsevärt många utdelningar då portföljen existerat i enbart 5 månader och växt exponentiellt varje månad. Men totalt sett har det delats ut 246 SEK.

På denna bild som är tagen direkt ifrån Avanzas kontrollpanel så ser ni i storleksordning vilka bolag som delats ut mest pengar. Bolagen som stått för mest utdelningar är SBB D, Volvo B, NP3 fastigheter PREF.

Portföljens totala värde just nu

Notera att utländska aktier ligger i en KF, medans de svenska bolagen ligger på ett ISK-konto. Detta för att få tillbaka källskatten från de utländska innehaven.

Hur tycker jag året har gått?

Det blir en lite mindre sammanfattning i år eftersom det är portföljens allra första år och det inte finns så mycket statistik att kolla på samt finns det ingen historik att jämföra med.

Men jag tycker att portföljen har levererat bra och jag har lärt och sugit åt mig oerhört mycket mer kunskap i år. Så jag är klart nöjd med dessa siffror och ser fram emot ett nytt år med lite större kurs-ökningar och mer utdelningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *