Magic formula portföljen – Första veckosammanfattningen V.51

Ni som följer mig aktivt här på bloggen vet att jag startat ett nytt projekt med att utvärdera Magic-formula strategin som är utvecklad utav Joel Greenblatt. Vill ni veta mer om projektet eller lära er hur strategin fungerar så rekommenderar jag att ni läser följande inlägg här.

Projektet går i alla fall ut på att utvärdera strategin och se om den lyckas slå OMXS30 i det långa loppet eller inte. Strategin är baserad på bolag i USA men har anpassats efter den svenska marknaden.

Projektet inleddes i Måndags (2021-12-20) och alla inköp gjordes 2021-12-21 och eftersom det är kortvecka i.om jultider så blir den här sammanfattningen egentligen bara över dom 3 första börsdagarna.

Som ni vet efter att ha läst det första inlägget så har jag simulerat ihop en portfölj i Google-sheets och lagt in dom nödvändigaste variablerna och använder Google-finance för att automatiskt uppdatera alla variabler i dokumentet.

Så hur presterade portföljen första dagarna?

I bilden ovan så ser ni den simulerade aktieportföljen och portföljen har gjort premiär med ett positivt resultat. Portföljen har gått +0.50% under sin första börsvecka. Vilket resulterar i en ökning med 491.91 SEK.

Det vi kan se tydligt är att Lundin Energy AB har tappat -10.31%. Eftersom jag litar blint på Magic-formula strategin och inte kommer göra några strukturella förändringar eller analyser utav bolagen så har jag egentligen inga större insikter i bolagen. Men troligtvis så beror nedgången på följande ”Stockholms tingsrätt har fastställt att Lundin Energys tidigare vd Alex Schneiter kommer att åtalas för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Detta sedan tingsrätten avvisat Schneiters yrkande om avvisning av stämningen. Det rapporterar Dagens industri.”.

Det ska bli otroligt kul att följa det här projektet med att se över ifall strategin faktiskt levererar någon form utav positiv avkastning eller om den faktiskt kommer att slå marknaden!

God jul på er ifrån Aktiebloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *