Magic formula portföljen är nu simulerad

Dags för den första uppdateringen utav Magic-forumla portföljen då alla ”inköp” tagit rum!

Under gårdagen så startade jag mitt projekt med att utvärdera den välkända investeringsstrategin ”Magic Formula” som är skapad utav investeraren Joel Greenblatt. Missade du gårdagens inlägg och vill följa med på resan så rekommenderar jag att du läser inlägget här för att få mer information om vad projektet och strategin går ut på.

Eftersom att utvärderingen/undersökningen utav strategin kommer först och främst ske med fiktiva likvider så har jag simulerat aktieportföljen i Google-sheets (Excel) så att siffrorna uppdateras automatiskt med hjälp utav formler och Google-finance. Så allt är automatiserat och det är möjligt att jag bygger en graf på hur portföljen utvecklas så att det går att jämföra med indexet OMXS30 men vi börjar så här för att inte krångla till det allt för mycket.

Portföljen ser ut så här

Som ni ser ovan så har portföljen en liknande översikt som er bank har där ni håller era aktier eller andra instrument av derivat.

Portföljens start-datum är 2021-12-21 med ett inköpspris på 99 370 SEK. Tanken är att vi ska hålla dessa bolag i ett år framöver nu och se hur dessa utvecklas. Kommer verkligen denna Magic formula baserade portfölj slå börsindexet OMXS30 på sikt eller min egen portfölj? Den som lever får se!

Jag tänkte att jag kommer köra veckovisa uppdateringar för portföljen likt min egna utdelningsportfölj. Blir det för mycket så kanske vi håller oss till månadsvisa uppdateringar. Men vi börjar så här och det ska bli otroligt spännande att utvärdera strategin då jag länge har velat ge mig in och testa den rejält.

Hoppas ni alla får en fin julvecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *