Skistar delårsrapport Q1 – Rekord höga bokningar

Notera att jag själv ej är aktieägare i bolaget för tillfället.

Det välkända bolaget Skistar som livnär sig på turism har nu släppt sin delårsrapport för Q1 2022 (September till November).

I delårsrapporten framgår det klart och tydligt att det är en toppen säsong för Skistar då dom öppnar vinter säsongen med rekord höga antal bokningar.

Kollar vi hur bolaget presterat så framgår det följande:

• Nettoomsättningen för det första kvartalet ökade med 1 MSEK, 1 procent, till 155 MSEK (154) jämfört med föregående år.
• Resultat efter skatt för det första kvartalet försämrades med 64 MSEK, 25 procent, till -315 MSEK (-251) jämfört med föregående år.
• Resultat per aktie uppgick till -3,97 SEK (-3,12)

Som vi ser i delårsrapporten har omsättningen ökat med 1 procent, vilket motsvarar en ökning med cirka 1 miljon svenska kronor vid jämförelse mot Q1 2020. Resultatet efter skatt sjönk med 25 procent i jämförelse med samma period året innan. VD Stefan Sjöstrand förklarar det sjunkande resultatet med följande:

”Under det första kvartalet för verksamhetsåret 2021/22 landar vi på ett rörelseresultat på -334 MSEK, vilket är 41 MSEK sämre än föregående år. Det förklaras huvudsakligen av vår nya hotell- och lodgeverksamhet som har en stark säsongsvariation i intjäning, men också på grund av lägre reavinster från vår exploateringsverksamhet, vilket är en konsekvens av när på året projekten realiseras. En annan bidragande faktor till resultatet är de ökad kostnaderna som den tidiga snöläggningen medfört.”

Sjöstrand säger även att dom ser en tydlig trend att många bokar tidigt och gärna hela paket med boende,
SkiPass, skidhyra och skidskola. Samt att sportshopförsäljningens tillväxt det här kvartalet jämför med samma period året innan steg med 27%. Samt att 2 nya liftar kommer det att investeras i Åre.

Centrala saker att notera enligt delårsrapporten

• SkiStar stärker positionen som den ledande semesterarrangören för Skandinavien och ökar investeringstakten; i ett första läge
investeras i två nya liftar i Åre och i en året runt-satsning i Hammarbybacken i Stockholm med utökat utbud för gästerna.
• Redan den 3 december var SkiStars samtliga svenska och norska destinationer öppna med fina förutsättningar för alpin skidåkning.
• Nya hotellet SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen, med bästa ski in ski out-läge, har nu öppnat för gäster.
• Vid årsstämma i Sälen den 11 december fattades beslut om vinstutdelning om 1,50 SEK per aktie.

Vill ni läsa hela delårsrapporten för mer detaljer finns den här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *