Börskollen.se – Sidan som samlar alla börsnyheter på ett ställe

Jag hörde nyligen av mig till Börskollen.se och frågade om dom inte kunde inkludera oss (Aktiebloggen.nu) i deras nyhetsflöde för bloggar. Vilket dom gick med på och det tycker jag är superkul att dom går med på att stötta en ny blogg och hjälper oss att expandera och nå ut till fler läsare.

Börskollen är en nyhetssida som jag använt väldigt länge och vill därav dela med mig utav detta fantastiska verktyg till mina läsare här på bloggen. Tanken bakom Börskollen är att samla alla nyheter som är relaterade till börsen på ett och samma ställe. Vilket jag anser är super bra och gör att man sparar tid när man ska in och läsa nyheterna. Man slipper använda ett flertal olika nyhetssidor eller nyhetsflöden då sidan använder många olika källor. Perfekt för att hänga med på vad som händer på börsen.

Vad för olika typer utav verktyg finns det på Börskollen?

Igenom nyhetsflödet så går det att se följande:

  • Nyheter kring börsen.
  • Pressmeddelanden
  • Ekonomibloggar
  • Videos
  • Senaste aktieanalyser

Personligen kollar jag väldigt mycket på börs-relaterade nyheter samt ekonomibloggar. Under fliken ekonomibloggar så nyttjar Börskollen olika bloggars RSS-flöden för att hämta in senaste inläggen från flera olika bloggar. Vilken jag personligen tycker är suveränt så att vi slipper att gå in på varje blogg eller kolla mailen för att se om det kommit ut några nya inlägg ifrån bloggar man följer. Allt finns samlat på ett och samma ställe.

Går även att kolla upp insynshandel och blankning i bolag via deras hemsida. Samt en del annat smått och gott.

Hur startades börskollen.se?

Börskollen växte fram efter att några börsintrersserade utvecklare sökte enklare sätt att ha ”koll på börsen” och hålla sig uppdaterade i det stora nyhetsflödet som rör börsen, aktier och investeringar. Börskollen grundades ursprungligen 2014/2015 av Kristoffer och tre andra utvecklare. Idag drivs tjänsten av Kristoffer och Daniel – båda med ett stort intresse för börsen och de finansiella marknaderna. Vårt team består dessutom av ett antal samarbetspartners, konsulter och externa skribenter – samt givetvis alla de fantastiska providers som vi löpande hämtar nyheter ifrån!

https://www.borskollen.se/om-oss

Börskollen har även en applikation för telefoner

Börskollen har en väldigt eftertraktad app för både Android och iOS baserade telefoner. Appen är helt gratis och det går även att bevaka nyheter kring sina innehav. Vilket är en funktion som jag personligen använder regelbundet för att inte missa några nyheter kring bolagen jag har i min egen portfölj eller bolag som jag är intresserad utav att plocka in i portföljen. Dyker det upp något nått kring bolagen du ställt in att du vill bevaka i appen så får du automatiska pushnotiser när det kommer en nyhet.

Är du intresserad utav att läsa mer eller eventuellt ladda ner appen så finns länken här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.