PB-surveys VS Åsiktstorget

Notera att jag inte har något samarbete eller samrörelse med någon utav dessa plattformar. Detta inlägg är helt baserat på mina egna åsikter och värderingar.

I det här blogg inlägget tänkte jag jämföra den välkända undersöknings plattformen Åsiktstorget med den nya krigaren på marknaden PB-Surveys. Vilken plattform lämpar sig bäst för att göra undersökningar?

För dom som inte vet vad Åsiktstorget eller PB-surveys är för något så rekommenderar jag att läsa mitt tidigare inlägg här. Som är en recension av PB-surveys platform.

Lite kort sagt så finns det sidor på nätet som tillåter användare att registrera sig och utföra undersökningar i utbyte mot poäng som sedan kan växlas in emot riktiga pengar eller exempelvis presentkort på diverse olika sidor. Lägger man ner lite tid på att utföra undersökningar varje månad så kan man få en extra slant i slutet av månaden. Perfekt för att investera på börsen tycker jag. Självklart så bestämmer man själv vad dessa pengar ska användas till. Dessa sidor ger då användaren betalt i utbyte för att utföra undersökningar.

Då jag skrivit ett inlägg redan kring PB-surveys plattform så tänkte jag att jag lite kort summerar mina åsikter nedan i en punkt lista för dom som inte inte vill läsa det föregående inlägget.

PB-surveys:

 • Super snabb kundtjänst.
 • Vänlig kundtjänst.
 • Simpel och straight forward design på kontrollpanelen.
 • Lätt att komma igång
 • Använder Cint för sina undersökningar, vilket är en stor aktör i undersöknings marknaden så det finns gott om undersökningar att göra och det släpps nya undersökningar varje dag.
 • I jämförelse med andra leverantörer så betalar dom bra.
 • Går att plocka ut pengar till ett paypal konto som sedan går att överföra till ett bank-konto.
 • Ny aktör på marknaden, så att plattformen är bugfri ser jag som något väldigt positivt.
 • Refferral system vilket jag tycker är bra.
 • Går att logga in med befintligt Google-konto.

Hur var då upplevelsen att göra undersökningar hos konkurrenten Åsiktstorget?

I början tyckte jag att upplevelsen var bra även hos Åsiktstorget. Det var lätt att komma igång med sidan. (Går att logga in med Google-konto samt Facebook). Kontrollpanelen har en snygg och responsiv utformad kontrollpanel. Istället för Cint så verkar Åsiktstorget använda sig utav företaget Research Now Survey vilket också är ett stort företag för undersökningar. Så även här finns det mycket undersökningar att göra och tar det slut, så kommer det nya rätt snabbt.

Det som är bra med Åsiktstorget är att man kan plocka ut sina pengar på ett flertal olika sätt. Belöningarna går att plocka ut i form utav både likvida-medel och presentkort.

Följande sätt går det att konvertera sina poäng till:

 • Presentkort hos CDON.
 • Presentkort hos H&M.
 • Presentkort hos McDonalds.
 • Presentkort hos NetonNet
 • Presentkort hos Stadium.
 • Presentkort hos Zalando.
 • Presentkort hos Åhlens.
 • Likvida medel igenom paypal.

För mig personligen är det inte särskilt intressant att det går att få ut presentkort hos olika leverantörer då tanken bakom att göra undersökningar för egen del är att dessa ska investeras på börsen. Men oavsett så ser jag det som en bra egenskap då det troligtvis finns andra som gärna plockar ut pengarna dom tjänat ihop i form utav presentkort istället för att föra över pengarna till ett bankkonto.

Hade inte möjligheten funnits och tanken var att använda pengarna för att handla ett par skor hos Zalando så hade man ändå kunnat plocka ut pengarna igenom paypal och sedan för över pengarna till bankkontot och köpa ett par skor.

För övrigt tycker jag att panelen fungerar väldigt bra även hos Åsiktstorget.

Däremot så stötte jag faktiskt på patrull som jag tyckte var lite irriterande. Jag hade gjort undersökningar och skulle konvertera mina poäng emot likvida-medel som skulle plockas ut igenom Paypal. Att koppla mitt verifierade Paypal-konto fungerade fint och jag gjorde en förfrågan att dom skulle föra över pengar till mitt Paypal-konto. Men jag fick inte mina pengar så jag startade en support-förfrågan till deras kundtjänst igenom mitt konto i deras kontrollpanel. Det tog 3 dagar för mig att få svar på min support-förfrågan av deras kundtjänst och lika lång tid att få pengarna skickad till mig. Så det är väl egentligen det enda negativa jag har att uppge som användare utav deras tjänst. Att deras kundtjänst är lite långsam. Agenten som svarade på min förfrågan bad även om ursäkt för att det tog tid, så allt gott.

Så vilken undersöknings-plattform är bäst?

Jag tycker att båda sidorna fungerar väldigt bra och ska man göra undersökningar så bör man använda mer än en sida då undersökningarna kommer att ta slut oavsett vilken sida du använder. Så det allra bästa man kan göra om man tänker investera pengarna på börsen som man får utav att utföra undersökningar är att hitta kanske 3 olika sidor eller i alla fall minst 2 sidor. Som betalar hyffsat för sina undersökningar och ger användaren möjlighet att plocka ut pengarna igenom exempelvis paypal.

Men måste jag välja antingen PB-Surveys eller Åsiktstorget så kommer jag att välja PB-surveys som bästa panelsidan för undersökningar då jag inte hade några problem, kundtjänsten var snabb och pengarna anlände väldigt snabbt till mitt paypal-konto. Medans Åsiktstorget kundtjänst var långsammare och inte lika snabb på att skicka pengarna. Inte något super problem direkt. Men då jag var en ny användare så undrade jag ett tag om verkligen skulle få ut mina pengar jag skrapat ihop via deras sida.

2 svar på “PB-surveys VS Åsiktstorget”

 1. Hej Aktiebloggen!
  Kul att du gillar min sida och att den står sig bra mot en aktör som funnits länge på marknaden.

  Även om du är nöjd med tjänsten idag så hoppas jag att den ska kunna bli ännu bättre framöver. Hoppas kunna höja ersättningen ännu mer framöver men kräver lite fler användare innan dess. Så även om vi betalar bra för undersökningarna redan nu så ska det bli ännu bättre.

  Mvh PB?

  http://www.pappa-betalar.se – En blogg om privatekonomi
  http://www.pb-surveys.com – Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.