Veckosammanfattning – Vecka 47

En turbulent vecka på börsen har nu passerat. Veckan har bjudit på både nedgångar, uppgångar, utdelning och nyköp. Men mest nedgångar, tyvärr. Men det får man ta och det hör till om man ska investera på börsen. Ibland är det tuffare perioder och går inte alltid som man vill, då gäller det att ha is i magen. Nu var väl inte den här veckan någon katastrof direkt, men det är nog den sämsta börsveckan sedan jag komponerade ihop utdelnings portföljen.

Så hur presterade portföljen under veckan egentligen?

Under vecka 47 gick portföljen -2.77%. Jämför man det här med börsindexet OMX Stockholm 30 så har indexet gått ner -5.5% under en vecka. Så jag får helt enkelt se det som en vinst då portföljen går bättre än index i form av prestation.

Rent utvecklingsmässigt så har portföljen backat 640 SEK under veckan och har ett total värde på 23 482 SEK i skrivande stund.

Varför gick börsen ner under veckan?

Anledningen till att Stockholm börsen gick ner 4% i Fredags (igår) beror på att det upptäckts en ny Covid-19 variant som fått namnet Omikron. Detta har i sin tur såklart lett till att det blivit oroligt på marknaderna runt om i världen. Därav backade börsen i fredags när nyheterna släpptes kring detta.

Vad mer har hänt i portföljen? Utdelning, nyköp?

Realty Income Corp avknoppade/separerade en del av sin verksamhet och delade ut aktier i det nya bolaget (Orion Office REIT). Detta innebar att jag fick en utdelning på 48 SEK. Avanza gjorde faktiskt ett misstag och råkade dela ut för mycket pengar, först fick jag 434 SEK i utdelning.. men den utdelningen makulerades såklart.

Gällande nyköp så har jag faktiskt köpt aktier i följande bolag:

  • Swedish Match: 14 aktier till en kurs av 67,64. Totalt belopp: 947 SEK.
  • NP3 Fastigheter pref: 14 aktier till en kurs av 33,65. Totalt belopp: 471 SEK.
  • Handelsbanken: 4 aktier till en kurs av 112,2. Totalt belopp: 449 SEK.
  • Tele 2: 3 aktier till en kurs av 130,2. Totalt belopp: 391 SEK.
  • Castellum: 1 aktie till en kurs av 251,1. Totalt belopp: 251,1 SEK.

Totalt sett sattes det in 2500 SEK och dessa köp utfördes i Torsdags. Önskar dock nu i efterhand att jag hade avvaktat med handeln tills igår då marknaden sjönk rätt bra. Men, man kan inte alltid pricka rätt så jag ska inte sitta och grubbla på det..

Köpen som gjordes denna vecka/månad gjordes främst för att balansera ut vikten lite bättre i portföljen och jag ska försöka jobba vidare på detta för att få den balans som jag önskar innan jag tar in något nytt bolag i portföljen. Däremot så är det såklart inte omöjligt att jag köper något nytt om jag ser att något bolags aktiekurs omotiverat eller i mitt tycke anses vara över-sålt.

Portföljens innehavs nuvarande viktning:

Trevlig helg på er allesammans!

2 svar på “Veckosammanfattning – Vecka 47”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.