Extrainkomst: PB-surveys recension

Notera: Detta är inget betalt samarbete och enbart mina egna ärliga åsikter och slutsatser.

När jag startade bloggen så tänkte jag att jag skulle göra en ärlig recension utav PB-Survey i slutet utav November som premiär av bloggen. Har ni missat det inlägget så finns det här.

För dom som inte vet så är PB-survey en panel sida där man utför undersökningar mot ersättning. PB-survey är skapad utav en annan bloggare som går vid aliaset Pappabetalar och ni finner hans blogg här. Målet med sidan var att skapa den mest väl betalande panelsidan enligt Pappabetalar.

Jag började använda panelsidan i början av månaden (November) för att utvärdera sidan. Då jag var helt ny på detta med undersökningar så var det första problemet jag stötte på att det tog slut på undersökningar att utföra efter att man hade suttit och kört på ett tag. Så jag skapade en supportticket via deras kontrollpanel och blev positivt överraskad av det snabba svaret jag fick. Svaret jag fick på frågan om varför det tar slut på undersökningar var såklart väldigt logiskt och var inte PB-surveys eget fel eller något dom rår för. Det berodde på att det var en Lördag och att företag normalt sett släpper färre undersökningar under helger kontra vanliga arbetsdagar. Vilket är väldigt logiskt. Samt så använder PB-survey en underleverantör som heter Cint som panelsidan hämtar undersökningarna att utföra ifrån. Jag har för mig att Cint även är en av de allra största leverantörer för undersökningar så där finns det inte så mycket att göra något åt.

Jag tycker faktiskt att PB-surveys är en väldigt bra panelsida, designen är väldigt stilren och simpel och jag tycker inte det behöver vara mer. Man använder sidan för att göra undersökningar mot ersättning för arbetet man sätter in, inte mer än så.

Undersökningarna på panelsidan fungerar på så sätt att man oftast får mer poäng av att utföra undersökningar som är mer tidskrävande och mindre poäng av att utföra undersökningar som tar mindre tid/arbete. En undersökning kan ta allt från 2 till 30 minuter att slutföra och man ser även en uppskattning av hur lång tid en undersökning tar att göra innan man startar den i panelen.

Jag var även i kontakt med PB-surveys support-team några gånger om ett par frågor jag hade kring panelsidan och fick alltid blixtsnabba svar, vilket alltid är positivt när en leverantör är serviceinriktad.

Hur får man då betalt som?

Poängen som man får av en undersökning kan man växla in emot riktiga likvida medel som man enkelt plockar ut igenom att koppla ett paypal-konto till panelsidan. Support-teamet är/var även väldigt snabba på att skicka pengarna.

Så hur var min upplevelse under November månad av PB-survey som panelsida?

Jag tycker faktiskt att allt som allt så är PB-survey en kanonsida för att utföra undersökningar. Kvick respons av supporten vid eventuella frågor eller problem, snabba utbetalningar och väldigt lite krångel. Så det är inget lurendrejeri som pågår här utan jag har fått mina pengar jag tagit ut och anser att verksamheten är helt legitim.

Så hur mycket pengar plockade jag ut från att göra undersökningar under November månad?

Jag lade bara ned tid på att utföra undersökningar i början av månaden, lite drygt fram till den 10:e. Alltså enbart i 10 dagar då jag haft väldigt mycket annat att göra och haft väldigt lite tid över. Jag har såklart utfört några undersökningar efter den 10:e men bara strö-plockat lite när tiden funnits och gjort några snabba undersökningar med lägre ersättning så inte riktigt kommit upp i antalet poäng att jag kunnat plocka ut mer.

Den 2:a November plockade jag ut 100 SEK ifrån panelsidan PB-survey.

Den 8:e November plockade jag ut 100 SEK ifrån panelsidan PB-survey.

Den 5:e November plockade jag ut 50 SEK ifrån panelsidan Åsiktstorget.

Den 7:e November plockade jag ut 50 SEK ifrån panelsidan Åsiktstorget.

Så allt som allt så tjänade jag ihop 300 SEK av att göra undersökningar under den här perioden av 10 dagar. Det är inte mycket pengar och kanske inte super bra betalt emot tiden man lägger ner. Men det är ett väldigt bra sätt att få in några extra slantar under månaden som man kan investera i diverse värdepapper. Med ränta-på-ränta effekten så är jag säker på att dessa små summor kommer att göra stor skillnad i framtiden om man lägger ner tiden.

Har man ingen möjlighet att ta på sig extra jobb för att tjäna en extra-slant eller extra-knäcka med något annat så är undersökningar ändå ett bra alternativ för ett bra sparande.

Mitt tips till dig som vill göra undersökningar

Ska du utföra undersökningar via panelsidor emot ersättning så rekommenderar jag att du registrerar dig på mer än enbart en sida då undersökningar tar slut snabbt och att man ibland inte är kvalificerad för att delta i undersökningen. Kolla även så att panelsidorna du registrerar dig på betalar ut via Paypal eller något annat alternativ och inte bara ger ut presentkort (Vilket några leverantörer faktiskt gör).

Bilder ifrån PB-surveys kontrollpanel.

Använd gärna min referral-länk om du ska registrera dig på PB-survey:

Länk: https://pb-surveys.com/?ref=323

4 svar på “Extrainkomst: PB-surveys recension”

 1. Hej Aktiebloggen!
  Kul att du gillar sidan och att du fått ut några slantar. Undersökningar är inte världens bäst betalda arbete men med tanke på enkelheten och att det inte kräver några egentliga färdigheter, och du kan göra det när du själv känner för det, gör det till en perfekt extrainkomst. Kan man också investera dessa så de fortsätter jobba för en så är det klockrent.
  Krävs bara en telefon också, vilket i princip alla har idag.

  Jag själv lyckades bygga en portfölj på över 30 000 kr på undersökningar, cashback och kreditkortsbonus. På bara 3 år.

  Hoppas detta bara är början på ditt extraknäck 🙂

  Mvh PB?

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys – Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  1. Tjena!

   Roligt att du tittar förbi här på bloggen. Jag håller helt med dig, med tiden vid sin sida så kan även små slantar bli stora slantar och det är en perfekt syssla vid brist på andra saker att göra.

   Att bygga en portfölj på 30 000 SEK av att extra-knäcka på undersökningar är imponerande!

   Mvh,
   Aktiebloggen.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *