Bokrecension: Rich dad, poor dad – Vägen till ekonomisk framgång

I det här blogginlägget tänkte jag skriva en recension om boken ”Rich dad, poor dad – Vägen till ekonomisk farmgång” av Robert T. Kiyosaki med Sharon L. Lechter C.P.A.

Jag har länge sett den här boken i alla möjliga olika topplistor och inlägg på nätet över böcker som anses vara de allra bästa för att lära sig mer om ekonomi och aktiemarknaden. Så jag bestämde mig för att läsa boken och tänkte nu dela med mig lite utav mina egna åsikter och värderingar som jag tagit med mig ifrån läsningen.

Först och främst skulle jag vilja säga att boken är väldigt väl skriven och underhållande. Det är ingen vanlig tråkig faktabok vi talar om här utan boken är faktiskt underhållande och jag slukade den rätt snabbt. Den är även väldigt lättläst i mitt tyckte och bör falla de flesta i smaken.

Det författaren Robert T. Kiyosaki förklarar i boken är olika sätt att investera sina pengar för att generera en avkastning. Alltså att få pengarna att jobba för dig istället för att du ska jobba för pengarna. Boken har dock några år på nacken vid det här laget samt anser jag att den är anpassad efter den Amerikanska marknaden. Så alla tricks och knep som han delar med sig utav ifrån sin egen erfarenhet skulle jag inte säga är helt och hållet applicerbart i nutid eller i den Svenska marknaden.

Boken förklarar pengaflöde, passiva inkomster, hur man bör tänka för att spara pengar och när man ger sig in i ett investerande på olika marknader samt hur man bör ta sig ut ur ekorrhjulet. Däremot så går inte boken in i särskilt mycket detalj utan ger snarare en överblick kring hur ett investerande kan se ut. Jag tycker att boken är väldigt bra lämpad till amatörer/nybörjare som är sugen att se över sin ekonomiska situation och jobba sig ur ekorrhjulet igenom att tänka utan för boxen. Samt på köpet få en underhållande läsning. Boken skriver väldigt lite om aktie-marknaden utan fokuserar mer på obligation och fastighetsmarknaden.

Jag skulle dock inte säga att jag lärde mig särskilt mycket nytt ifrån att läsa boken utan snarare så inspirerade boken mig till att fortsätta mitt sparande vilket i sig är positivt att få lite motivation att fortsätta resan. Men jag skulle inte säga att det är något måste att läsa den här boken eller att den på något sätt är the holy grail så att säga. Läsningen var dock som tidigare nämnt förvånansvärt underhållande och helt klart läsvärd.

Vad tyckte du om boken?

Ett svar på “Bokrecension: Rich dad, poor dad – Vägen till ekonomisk framgång”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *